Ocenění - úspěchy

Mlékárenský výrobek roku 2016 - Valašská Kyška


Mlékárna Valašské Meziříčí je pravidelným účastníkem soutěže o Mlékárenský výrobek roku, a ani letos tomu nebylo jinak. Do ročníku 2016 přihlásila mlékárna výrobek Valašská Kyška a umístila se na prvním místě v kategorii Kysané tekuté výrobky. Může se tak pyšnit oceněním Mlékárenský výrobek roku 2016.

 

Mlékárenským výrobkem roku 2016 se stala Valašská Kyška
____________________________________________________________
Světový den mléka připadá každoročně na čtvrté květnové úterý, letos tedy 24. května. Při této příležitosti je již několik let předáváno ocenění Mlékárenský výrobek roku. Mlékárna Valašské Meziříčí je pravidelným účastníkem této soutěže, a ani letos tomu nebylo jinak. Do ročníku 2016 přihlásila mlékárna výrobek Valašská Kyška a umístila se na prvním místě v kategorii Kysané tekuté výrobky. Může se tak pyšnit oceněním Mlékárenský výrobek roku 2016. Výsledky letošní soutěže byly vyhlášeny v Galerii Středočeského kraje v Kutné Hoře.
 
„Naše výrobky se vyznačují nejen dlouholetou tradicí, ale i stálou kvalitou a každého ocenění si velmi vážíme,“ říká Zdeněk Bukovjan, Sales&Marketing manager Mlékárny Valašské Meziříčí. „Valašská Kyška je výrobek, který již léta patří ke stálicím našeho sortimentu a ocenění mu jistě právem náleží,“ dodává Zdeněk Bukovjan.
 
 
 
Soutěž Mlékárenský výrobek roku se konala letos již po čtrnácté a oceňuje práci tuzemských výrobců mléčných výrobků v několika kategoriích. Výrobky hodnotí komise tvořena odborníky a novináři. Letošní výsledky Mlékárenského výrobku 2016 byly vyhlášeny dne 24. května 2016 v Galerii Středočeského kraje v Kutné Hoře. Tato soutěž je organizovaná Ministerstvem zemědělství, Českomoravským svazem mlékárenským, Agrární komorou České republiky, Českým komitétem Mezinárodní mlékařské federace, Ústavem mléka, tuků a kosmetiky VŠCHT Praha a Sekcí pro mléko při Potravinářské komoře ČR.
 
 
 
Valašská Kyška
Kysaný mléčný výrobek s probiotickou kulturou (Lactobacillus Acidophilus, Bifidobacteria, Streptococcus Thermophilus). Obsahuje 1,5 % tuku. Valašská Kyška patří do sortimentu kysaných výrobků a ty jsou u spotřebitelů velmi oblíbené. Je vhodná jak pro přímou konzumaci, tak i pro teplou či studenou kuchyni.