Dýňová polévka

Dýňová polévka

Dýňová polévka

Mlékárna Valašské Meziříčí je tradičním výrobcem mléčných produktů, ale využít je lze i zcela netradičním způsobem. Proto jsme si pro naše zákazníky připravili tip jak halloweenskou dýni vydlabat a dužinu z ní ještě zkonzumovat.

timer

40 minut

timer

4

Ingredience

  • dýně Hokkaido 1 ks
  • vývar 1 litr
  • česnek 2 stroužky
  • šťáva z čerstvého zázvoru
  • sůl, mlétý pepř,
  • Kysaná smetana z Mlékárny Valašské Meziříčí na dochucení

Příprava

  • Nejprve zpracujeme dýni tak, že vybereme semínka.
  • Na polévku použijeme asi 750 g dužniny. Poté si připravíme vývar, který přivedeme k varu.
  • Do něj pak vložíme dýni a vaříme do změknutí. Jakmile je dýně měkká, přidáme prolisovaný česnek.
  • Nakonec polévku rozmixujeme a dochutíme šťávou ze zázvoru, solí a pepřem.
  • Na talíři ozdobíme Kysanou smetanou z Mlékárny Valašské Meziříčí.

Produkty použité k přípravě