Jablečný koláč

Jablečný koláč

Jablečný koláč

Podzim je období plné přírodních krás, barevnosti, návratů do školních lavic i učení. Také výrobky Mlékárny Valašské Meziříčí lze konzumovat i během podzimních dní. Nasbíraná jablka lze použít třeba na výtečný jablečný koláč.

 

 

 

 

 

 

timer

30 minut

timer

8

Ingredience

  • rostlinný olej 100 ml
  • moučkový cukr 200 g
  • vejce 3 ks
  • hladká mouka 200 g
  • prášek do pečiva 1 ks
  • Čerstvé mléko z Mlékárny Valašské Meziříčí (případně můžete použít i jiné) 100 ml
  • jablka 3 ks
  • Kysaná smetana z Mlékárny Valašské Meziříčí 180 g
  • Bílý jogurt z Mlékárny Valašské Meziříčí 150 g
  • vanilkový cukr 1 ks
  • nasekané vlašské ořechy 100 g
  • skořice

Příprava

  • Nejprve ušleháme vejce s cukrem a olejem.
  • Do ušlehané hmoty postupně přidáváme mouku, kterou jsme předtím promíchali s práškem do pečiva.
  • Poté přidáváme po troškách mléko. Nakonec přidáme nasekané ořechy.
  • Vzniklou hmotu nalejeme na plech s vyšším okrajem, který jsme vymazali máslem a vysypali moukou.
  • Rozehřejeme troubu na 175°C. Mezitím postrouháme jablka nahrubo. Dáme péct.
  • Mezitím postrouháme jablka nahrubo. Dáme péct.
  • Během doby pečení smícháme Kysanou smetanu a Bílý jogurt z Valašska s vanilkovým cukrem.
  • Po upečení koláč potřeme vzniklou hmotou a posypeme skořicí. Necháme vychladnout a můžeme podávat.

Produkty použité k přípravě