Švestkové muffiny

Švestkové muffiny

Švestkové muffiny

Pro chladné podzimní dny Mlékárna Valašské Meziříčí připravila recept z ovoce dozrávajícího právě na podzim. Ne vždy je potřeba omezit se pouze na jablečný štrůdl. Mlékárna nabízí recept Muffinů s použitím švestek.

 

 

 

 

 

 

timer

30 minut

timer

12

Ingredience

  • mletý mák 4 lžíce
  • hladká mouka 2,5 hrnku
  • švestky 15 ks
  • Bílý jogurt z Mlékárny Valašské Meziříčí 250 ml
  • citrónová kůra 1 lžička
  • cukr krupice 0,75 hrnku
  • vejce 2 ks
  • slunečnicový olej 0,5 hrnku
  • prášek do pečiva 1 ks
  • máslo na vymazání a hrubá mouka na vysypání

Příprava

  • Formu vymažeme a vysypeme hrubou moukou. Vše dobře promícháme. Připravíme si švestky, které omyjeme a vypeckujeme.
  • Do mísy rozklepneme vejce, přidáme cukr, mouku promíchanou s práškem do pečiva, citronovou kůrou, olejem, mletým mákem a nakonec Bílým jogurtem z Valašska.
  • Na dno vymazané formy dáme lžíci těsta, na něj švestky, zakryjeme trochou těsta a na něj opět lehce přitlačíme švestky.
  • Švestkové muffiny s jogurtem pečeme 20 minut v předehřáté troubě na 180 °C.

Produkty použité k přípravě