Acidofilní mléko z Mlékárny Valašské Meziříčí získalo ocenění - Mlékárenský výrobek roku 2012

14. 06. 2012

Mlékárna Valašské Meziříčí získala další ocenění. Tentokrát to bylo u příležitosti Mezinárodního dne mléka, který letos připadl na úterý 22. května, oceněno bylo acidofilní mléko s příchutí jahoda-malina. Výrobek získal titul Mlékárenský výrobek roku 2012.

Ceny, které výrobky Mlékárny Valašské Meziříčí pravidelně sbírají, jsou důkazem jejich vysoké kvality a velké obliby mezi spotřebiteli. V kongresovém Studijním a informačním centru České zemědělské univerzity v Praze – Suchdole cenu předal Ing. Jiří Kopáček, CSc.   z Českomoravského svazu mlékárenského.  


„Mlékárna Valašské Meziříčí si velmi zakládá na vysoké kvalitě svých produktů, která je pravidelně potvrzována úspěchy v různých soutěžích. Naše výrobky, ať už se jedná  o jogurty, nápoje či kysané výrobky, obsahují probiotické kultury a jejich jedinečnost dokazují i nezávislé testy Výzkumného ústavu potravinářského Praha,“ říká Zdeněk Bukovjan, obchodní a marketingový ředitel Mlékárny Valašské Meziříčí. 

                             

 

Acidofilní mléko s příchutí jahoda-malina nejen výborně chutná, ale zároveň, stejně jako jiné výroky Mlékárny Valašské Meziříčí, obsahuje probiotické bakterie. Díky nim jeho pravidelná konzumace pozitivně ovlivňuje střevní rovnováhu, čímž se zvyšují imunitní schopnosti organismu, který pak lépe odolává běžným infekcím a má lepší možnosti obrany proti působení potenciálně karcinogenních látek*.

 

 

*Zdroj: Výzkumný ústav potravinářský Praha, oddělení výživových látek