Jarní očista po Valašsku & Acidofilní mléko Mlékárny Valašské Meziříčí
03. 02. 2012
S přicházejícími paprsky se probouzí vše, co v zimě spalo. Stejně tak i náš organismus pomalu startuje. Vkročte do tohoto období jako nový člověk, očistěte své tělo od všech usazených škodlivin nasbíraných přes zimu. Obměňte svůj jídelníček a odlehčete ho.
S přicházejícími paprsky se probouzí vše, co v zimě spalo. Stejně tak i náš organismus pomalu startuje. Vkročte do tohoto období jako nový člověk, očistěte své tělo od všech usazených škodlivin nasbíraných přes zimu. Obměňte svůj jídelníček a odlehčete ho. Mlékárna Valašské Meziříčí přináší tip na vitamínový salát, který spojuje zdravou zeleninu s acidofilním mlékem. Ten nasytí a navíc dodá dostatek zdraví prospěšných látek obsažených v zelenině i acidofilním mléku. To chutná dětem i dospělým a navíc obsahuje bifidogenní mikroorganismy pozitivně ovlivňující trávící ústrojí. Tím příznivě působí na celý lidský organismus.
Vyzkoušejte i Vy recept Mlékárny Valašské Meziříčí na vitaminový salát s Acidofilním mlékem. Nejenže si pochutnáte, ale uděláte také něco pro své tělo. Navíc proč se po zimním období nezačít rychle cítit lépe?
Recept na Vitaminový salát
- 1 hlávkový salát
- 2 svazky ředkviček
- 250g cherry rajčátek
- 1 svazek naťové cibulky
- jedna salátová okurka
- rukola
- 4 vejce
- acidofilní mléko
- sůl a pepř
- bylinky dle chuti
Postup přípravy
Nejprve si dáme vařit vejce, která poté nakrájíme na čtvrtiny, zeleninu opláchneme a nakrájíme na drobné kousky. V míse vše smícháme, přidáme acidofilní mléko Mlékárny Valašské Meziříčí a důkladně promícháme. Salát osolíme, opepříme a přidáme bylinky dle chuti. Můžeme dozdobit pažitkou a lístky rukoly. Jako přílohu podáváme cereální pečivo.
Doba přípravy 30 minut
Jaký je rozdíl mezi acidofilním mlékem a kefírem?
-
acidofilní a kefírové mléko obsahuje mikroorganismy Lactobacillus acidophilus, Bifidobacteria, Streptococcus thermophilus, což jsou probiotické kultury, které výrazným způsobem ovlivňují složení střevní mikroflóry
-
kefírové mléko by mělo obsahovat speciální typy kvasinek uvedených v právních předpisech
-
rozdíl mezi acidofilním a kefírovým mlékem je především v použití mikrobiálních kultur
-
jak kefírové, tak acidofilní mléko se řadí do kysaných mléčných výrobků
Dobrou chuť přeje Mlékárna Valašské Meziříčí