Letní osvěžení s kefírovými mléky - TIP NA KOKTEJL

14. 07. 2015

K teplým letním dnům a dovoleným neodmyslitelně patří i osvěžující nápoje. Pokud hledáte netradiční inspiraci, pak kvalitní a velmi chutné drinky v podobě kefírů vyrábí Mlékárna Valašské Meziříčí. Kefírové mléko se hodí nejen na dovolenou či k vodě, ale i do práce nebo jako zdravá letní svačinka pro celou rodinu.

 
TISKOVÁ ZPRÁVA:
 
 
 
 
 
„Kefírová mléka jsou u našich spotřebitelů velmi oblíbená a patří mezi naše nejprodávanější produkty,“ říká Zdeněk Bukovjan, Sales&Marketing manager Mlékárny Valašské Meziříčí. “Jsme velmi rádi, že tyto produkty již mají své postavení na českém trhu a jejich obliba stále stoupá,“ dodává Zdeněk Bukovjan.
Kefírové mléko je vyráběno buď jako ochucené jahodové, višňové či meruňkové s obsahem tuku 0,8% nebo přírodní, které obsahuje 1,1% tuku. Výrobky se tak řadí k nízkotučným produktům, a tudíž jsou vhodné pro udržení zdravého životního stylu a štíhlé linie. Velkou výhodou je praktický uzavíratelný uzávěr, který umožňuje kefír zabalit i na cesty a kefír lze tak konzumovat během celého dne.
 
 
TIP na koktejl od Mlékárny Valašské Meziříčí:
 
 
Svěží mléčný drink
 

250 g měkkého tvarohu
500 ml Kefírového mléka nízkotučného z Mlékárny Valašské Meziříčí
4 balíčky vanilkového cukru
200 g čerstvých borůvek, jahod nebo jiného ovoce
150 ml smetany ke šlehání
1 vrchovatá lžička moučkového cukru
lístky máty na ozdobení
 
Postup: Ovoce omyjeme pod tekoucí vodou, několik si odložíme pro konečné zdobení. Tvaroh, Kefírové mléko nízkotučné z Mlékárny Valašské Meziříčí, a vanilkový cukr vyšleháme do pěny a směs pak rozdělíme na poloviny.
Do jedné půlky vmícháme rozmixované ovoce. Smetanu a moučkový cukr vyšleháme do tuha. Druhou půlku bílého krému rozlijeme do vysokých sklenic a přilijeme krém s ovocem. Přiléváme opatrně po stěně sklenice, aby bylo vidět barevné rozhraní. Horní část koktejlu pak dozdobíme šlehačkou, ovocem a lístky máty.
 
 
Přejeme Vám dobrou chuť!