Nové Acidofilní mléko cereálie & vydejte se chutnou cestou ke zdraví

07. 11. 2011

V zimním období je vhodné více než kdy jindy dbát na obranyschopnost našeho organizmu. Jednou z možností, jak podpořit zdravý životní styl, je i konzumace kysaných mléčných výrobků. Mlékárna Valašské Meziříčí proto přichází s novým produktem, Acidofilním mlékem s cereáliemi.

V zimním období je vhodné více než kdy jindy dbát na obranyschopnost našeho organizmu. Jednou z možností, jak podpořit zdravý životní styl, je i konzumace kysaných mléčných výrobků. Mlékárna Valašské Meziříčí proto přichází s novým produktem, Acidofilním mlékem s cereáliemi. To obsahuje příznivé probiotické kultury a navíc i výborně chutná. Mléko obsahuje 3 % tuku a je k dostání ve 450g balení Diamond Pure-Pak® společnosti Elopak. Nově má obal rozšířený praktický uzavíratelný uzávěr, díky němuž lze mléko konzumovat během celého dne, aniž by ztratilo na své chuti nebo čerstvosti.      

     

„Na základě dlouhodobě příznivé poptávky po kysaných mléčných výrobcích jsme se rozhodli rozšířit náš sortiment acidofilních mléko netradiční příchuť cereálie, která je na českém trhu jedinečná,“ říká Zdeněk Bukovjan, obchodní a marketingový ředitel. „Acidofilní mléko cereálie obsahuje probiotické kultury Lactobacillus acidophilus, Bifidobacteria a Streptococcus thermophilus, které příznivě působí na lidský organizmus. Konzumace tohoto výrobku tak může být prvním krokem ke zdravému životnímu stylu,“ dodává Zdeněk Bukovjan.

    

    

 

Acidofilní mléko je zakysaný, osvěžující a lehce stravitelný nápoj. Zvláštností bakterie Lactobacillus acidophilus je, že není ničena nízkým pH při styku s žaludečními šťávami.

   

   

Při konzumaci se tyto bakterie usídlují v zažívacím traktu, zejména v tlustém střevě
a brání rozvoji nežádoucích bakteriím a tím zamezují intoxikaci ve střevním traktu. Dále tvoří vitamin B12
, čímž se zvyšuje hladina krevního barviva, což se projevuje zlepšením zdravotního stavu.1)

     

 

1)Zdroj: OLŠANSKÝ, Čestmír. Mikrobiologie. Praha : Státní pedagogické nakladatelství, 1958. 512 s. 305.

    

          

 

Na výrobu obalů společnosti Elopak pro čerstvé produkty se používají kartony oboustranně chráněné vrstvou polyethylenu (90 procent obalu tvoří papírový karton). Karton tak nepropouští světlo, je těsný, a tím zajišťuje dokonalou hygienickou ochranu výrobku. Proniknutí světla (zejména UV záření) totiž způsobuje rozklad tuků, oxidaci vitaminů a celkové znehodnocení produktů. Polyethylen zamezuje provlhnutí obalu, proniknutí mikroorganismů a kontaminaci výrobků. V těchto nápojových kartonech a při jejich správném skladování je zachována zdravotní nezávadnost produktů, jejich chuťové i nutriční vlastnosti, všechny vitaminy a přirozený obsah živin.

 

Acidofilní mléko cereálie je k dostání za maloobchodní cenu 20,90 Kč