Nový kysaný jogurtový nápoj Merenda & svačinka plná zdraví v moderním designu

12. 08. 2010

Mlékárna Valašské Meziříčí přichází na český trh společně s nadcházejícím slunečním obdobím s novým kysaným jogurtovým nápojem plným zdraví – Merendou s jahodovou příchutí.

Mlékárna Valašské Meziříčí přichází na český trh společně s nadcházejícím slunečním obdobím s novým kysaným jogurtovým nápojem plným zdraví – Merendou s jahodovou příchutí. Ten obsahuje probiotické kultury, které příznivě působí na lidský organismus a další látky, které jsou zdraví vysoce prospěšné. Nápoj se díky nim stává lehce stravitelný i pro lidi se zažívacími problémy. Merenda navíc obsahuje pouze nízké procento tuku. Mlékárna Valašské Meziříčí uvádí Merendu na trh v moderním a atraktivním obalu, který je designově laděn pro dnešní spotřebitele.

    

„Nový jogurtový nápoj jsme se rozhodli vyrábět na základě stále se zvyšující poptávky po zdravých produktech,“ uvádí Zdeněk Bukovjan, vedoucí obchodu a marketingu společnosti Mlékárna Valašské Meziříčí. „Zaměřili jsme se prozatím na příchuť tradiční – jahodu a chystáme i další dvě nové: Cappucino – skořice, malina - meruňka, kterými chceme uspokojit poptávku po nových příchutích a zákazníky, kteří rádi zkoušejí nové chutě,“ dodává Zdeněk Bukovjan.

     

    

Jogurtové mléko Merenda obsahuje řadu prospěšných látek, které jsou vhodné nejen pro dospělé, ale i pro děti. Nápoj Merenda je řazen mezi kysané jogurtové nápoje, obsahuje živé mléčné bakterie, které napomáhají lepšímu vstřebávání živin a vitamínů z potravy. Nápoje tohoto typu jsou vhodné pro léčení střevních obtíží, vyrovnání střevní mikroflóry například po podávání antibiotik. Navíc se nedá těmito bakteriemi předávkovat, proto nemusíte mít strach, že byste při vyšší konzumaci jogurtových nápojů překročili dávku.


Jak se vytváří jogurtové mléko?

Upravená směs mléka o požadované tučnosti se při optimální teplotě zakysá jogurtovou kulturou a probiotiky. Směs zraje, po dosažení kyselosti se směs vychladí a plní na baličce spolu s příslušnými příchutěmi.


Co jsou probiotika?

- probiotika jsou živé mikroorganismy
- příznivě ovlivňují střevní mikroflóru
- nejčastěji používané jsou Lactobacillus acidophilus a Bifidobakterium bifidum
- probiotika jsou vybavena mechanismy, kterými detoxikují škodlivé složky potravin
- posilují imunitní systém
- zvyšují vstřebávání vápníku


Jogurtový nápoj Merenda lze zakoupit v běžné obchodní síti  za MOC 17,90 ,- Kč