Nový školní rok s jogurty z Valašska

Nový školní rok s jogurty z Valašska

25. 08. 2017

Školní rok se nezadržitelně blíží a s ním i pravidelná otázka rodičů: „Co vhodného nachystat školákovi ke svačince, tak aby nejen chutnala, ale byla zároveň i zdravější?“

Mlékárna Valašské Meziříčí je předním výrobcem mléčných produktů, které mohou být vhodnou variantou zdravé svačinky s vyváženým podílem sacharidů, bílkovin a tuků. Důkazem kvality je vedle řady ocenění z minulých let i cena nejnovější, kterou získala i letos v rámci soutěže Mlékárenský výrobek roku 2017. Oceněným výrobkem se stal Smetanový jogurt z Valašska s příchutí jahoda. Smetanové jogurty se obecně těší velké oblibě mezi zákazníky. Mlékárna Valašské Meziříčí, slavící v letošním roce pětadvacáté výročí, si podobných ocenění považuje.

 

„Nejen ovoce a zelenina, ale také mléčné výrobky by měly být součástí každodenního jídelníčku dětí,“ říká ing. Radka Benešová, marketing manager Mlékárny Valašské Meziříčí. „Představa školáka a rodiče o tom, co jíst, se mnohdy podstatně liší. Mlékárna Valašské Meziříčí přináší variantu přijatelnou pro obě strany. Vhodnou svačinkou může být například Smetanový jogurt z Valašska nebo Acidofilní mléko vanilkové s cereáliemi a lněnými semínky či Acidofilní mléko s cereáliemi. Tuto zdravou svačinku můžeme doplnit o nějaké ovoce a pečivo. Kvalitní a zdravá strava je pro dítě tou nejlepší investicí do jeho budoucnosti, a to platí nejenom v případě svačin,“ dodává Radka Benešová.

 

 

Smetanové jogurty z Valašska
Smetanové jogurty z Valašska jsou specifické svou jemnou chutí a hustou konzistencí. Jogurty jsou vyrobeny z kvalitního českého mléka a jejich typickým znakem je ovocná příchuť na dně kelímku. Jogurtová složka obsahuje pouze smetanu a živé jogurtové bakterie, což dodává jogurtu na kvalitě. Pestré složení dělá ze smetanových jogurtů ideální produkt pro přímou konzumaci i pro studenou kuchyni. Smetanové jogurty z Valašska vyrábí Mlékárna Valašské Meziříčí buď bílé s obsahem 10 % tuku nebo s příchutí broskve, jahody, oříšku, čokolády, višně, borůvky, jahody s vanilkou, višně s vanilkou, maliny s vanilkou a brusinky-ostružiny s vanilkou, které obsahují 8 % tuku. Zakoupit je lze v celé síti obchodních řetězců i maloobchodních sítí v České republice. Kvalitu a úspěch smetanových jogurtů potvrzují i ocenění, které v minulosti získaly. U příležitosti Světového dne mléka 2015 získal Smetanový jogurt jahoda s vanilkou ocenění Mlékárenský výrobek roku 2015. V roce 2014 hned dvakrát bodoval Smetanový jogurt čokoláda, který získal ocenění Perla Zlínska 2014 a Regionální potravina Zlínského kraje 2014.

 

 

 

Acidofilní mléka
Acidofilní mléka obsahují různé druhy cereálií jako oves, drcený ječmen, pšenici nebo lněné semínko; obsahuje tři procenta tuku. Acidofilní mléka jsou zákazníky velice oblíbená pro svůj blahodárný vliv na organismus, obsahují totiž probiotické kultury Lactobacillus acidophilus, Bifidobacteria a Streptococcus thermophilus.