Smetanové jogurty & nejprodávanější produkty Mlékárny Valašské Meziříčí
20. 03. 2012
Mlékárna Valašské Meziříčí se díky vysoké kvalitě a lahodné chuti svých výrobků řadí již řadu let mezi přední výrobce mléčných výrobků. Kvalita produktů je potvrzena nejen stoupající oblibou u zákazníků, ale i různými oceněními, která mlékárna získala.
Mezi populární a vyhledávané produkty se zařadily vedle kysaných mléčných výrobků a bio produktů i smetanové jogurty s různými příchutěmi. Smetanové jogurty jsou specifické svou jemnou chutí a hustou konzistencí. Na trhu je k dostání smetanový jogurt bílý, nebo s příchutí broskve, oříšku, čokolády, višňě, borůvky a jahody, jahody s vanilkou, višně s vanilkou a maliny s vanilkou. Zákazníci nejraději volí příchutě jahoda, jahoda s vanilkou a čokoláda. Bílý jogurt obsahuje deset procent tuku a jogurty s příchutí osm procent tuku. Právě živočišný tuk je podstatnou složkou jogurtu. Váže na sebe zdraví prospěšné vitamíny A, D, E a K. Jogurtová složka obsahuje dále smetanu a živé jogurtové bakterie, což dodává jogurtu na kvalitě. Pestré složení dělá ze smetanových jogurtů ideální produkt vhodný ke snídani.
Věděli jste že:
- Chuť mléka souvisí s obsahem tuku v něm? Čím je jeho obsah bližší obsahu přirozenému (které obsahuje kolem 3 – 4 % tuku), tím je mléko chutnější. Plnost chuti totiž závisí na rozpouštění aromatických látek v tuku. Pokud tuk odstraníme, tak se zbavíme i části aromatických látek a vitaminů rozpustných v tucích (A, D, E a K). Pokud konzument netrpí nadváhou nebo nemá vysokou hladinu cholesterolu v krvi, není důvod pít mléko nízkotučné.*
* Zdroj: ve spolupráci s internistkou MUDr. Kateřinou Cajthamlovou odborně zpracovaný newsletter