Smetanové jogurty & nejprodávanější produkty Mlékárny Valašské Meziříčí

20. 03. 2012

Mlékárna Valašské Meziříčí se díky vysoké kvalitě a lahodné chuti svých výrobků řadí již řadu let mezi přední výrobce mléčných výrobků. Kvalita produktů je potvrzena nejen stoupající oblibou u zákazníků, ale i různými oceněními, která mlékárna získala.

Mezi populární a vyhledávané produkty se zařadily vedle kysaných mléčných výrobků a bio produktů i smetanové jogurty s různými příchutěmi. Smetanové jogurty jsou specifické svou jemnou chutí a hustou konzistencí. Na trhu je k dostání smetanový jogurt bílý, nebo s příchutí broskve, oříšku, čokolády, višňě, borůvky a jahody, jahody s vanilkou, višně s vanilkou a maliny s vanilkou. Zákazníci nejraději volí příchutě jahoda, jahoda s vanilkou a čokoláda.  Bílý jogurt obsahuje deset procent tuku a jogurty s příchutí osm procent tuku. Právě živočišný tuk je podstatnou složkou jogurtu. Váže na sebe zdraví prospěšné vitamíny A, D, E a K. Jogurtová složka obsahuje dále smetanu a živé jogurtové bakterie, což dodává jogurtu na kvalitě. Pestré složení dělá ze smetanových jogurtů ideální produkt vhodný ke snídani.

 

Přestože v posledních letech vzrostl trend odtučněných a light výrobků, řada lidí raději sáhne po kvalitním jogurtu husté konzistence i za cenu, že je trochu tučnější,” říká Zdeněk Bukovjan, obchodní a marketingový ředitel Mlékárny Valašské Meziříčí. Těší nás, že smetanové jogurty z Valašska obstály velké konkurenci na trhu s mléčnými výrobky a stále více se prodávají. Zákazníci je vyhledávají pro jejich kvalitu a široký výběr chutí,“ dodává Zdeněk Bukovjan.

 

Věděli jste že:

 

  • Chuť mléka souvisí s obsahem tuku v něm? Čím je jeho obsah bližší obsahu přirozenému (které obsahuje kolem 3 – 4 % tuku), tím je mléko chutnější. Plnost chuti totiž závisí na rozpouštění aromatických látek v tuku. Pokud tuk odstraníme, tak se zbavíme i části aromatických látek a vitaminů rozpustných v tucích (A, D, E a K). Pokud konzument netrpí nadváhou nebo nemá vysokou hladinu cholesterolu v krvi, není důvod pít mléko nízkotučné.*

* Zdroj: ve spolupráci s internistkou MUDr. Kateřinou Cajthamlovou odborně zpracovaný newsletter