Svěží léto s Valašskou Kyškou - Lehký zeleninový salát

03. 08. 2015

Letní zahrádky jsou nyní plné domácí zeleniny, proto Mlékárna Valašské Meziříčí připravila tip na lehký zeleninový salát s Valašskou Kyškou.

 

Slunce, teplo, dovolená. To vše patří k horkému létu stejně jako lehký jídelníček. Jednou ze stálic sortimentu Mlékárny Valašské Meziříčí je i Valašská Kyška. Ta je vhodná pro každého, kdo se chce v létě stravovat zdravě a zároveň se osvěžit. Lze z ní připravit lahodnou snídani, rychlou svačinku či lehkou večeři. Fantazii se meze nekladou a můžeme z ní vyhotovit řadu sladkých i slaných variací. Kysané mléčné výrobky jsou vhodné rovněž k přímé konzumaci. Jsou totiž bohatým zdrojem plnohodnotných bílkovin, vápníku, fosforu a různých vitaminů, převážně skupiny B. Valašská Kyška Mlékárny Valašské Meziříčí je kysaný mléčný výrobek obsahující probiotické kultury (Lactobacillus Acidophilus, Bifidobacteria, Streptococcus Thermophilus). Obsahuje 1,5 % tuku. 

  

 

„Valašská Kyška patří do sortimentu kysaných výrobků a ty jsou u našich spotřebitelů velmi oblíbené. Je vhodná jak pro přímou konzumaci, tak i pro teplou či studenou kuchyni,“ říká Zdeněk Bukovjan Sales&Marketing Manager Mlékárny Valašské Meziříčí. „Připravili jsme pro naše zákazníky tip na výborný letní salát,“ dodává Zdeněk Bukovjan.

Letní zahrádky jsou nyní plné domácí zeleniny, proto Mlékárna Valašské Meziříčí připravila tip na lehký zeleninový salát s Valašskou Kyškou.

 

Lehký zeleninový salát

 

Použité suroviny:

1 ks velká salátová okurka

4 ks větších rajčat

1 ks kedlubny

5 ks ředkviček

20dkg sýra

pepř a sůl na ochucení

1 ks Valašské Kyšky z Mlékárny Valašské Meziříčí

 

 

 

 

 

 

 

Tento salát je výborná letní večeře. Přejeme Vám dobrou chuť.

 

 

Postup:

Okurku a kedlubnu oloupeme, ředkvičky očistíme a nastrouháme na hrubém struhadle. Rajčata omyjeme a nakrájíme na malé kostičky. Vše smícháme dohromady. Přidáme nastrouhaný sýr. Ochutíme solí a pepřem a nakonec zamícháme Valašskou Kyšku. Vhodnou přílohou je tmavý chléb.