Vaříme z výrobků Mlékárny Valašské Meziříčí na TV Barrandov I.

25. 03. 2011

Jste vášnivým kuchařem a labužníkem? Potom vyzkoušejte recept na Kyselici s bramborovými lokšy se špekem, který odvysílala TV Barrandov v pořadu Co bude dnes k večeři. Vaří se z výrobků Mlékárny Valašské Meziříčí z Valašské kyšky a Kysané smetany.

Jste vášnivým kuchařem a labužníkem? Potom vyzkoušejte recept na Kyselici s bramborovými lokšy se špekem, který odvysílala TV Barrandov v pořadu Co bude dnes k večeři. Vaří se z výrobků Mlékárny Valašské Meziříčí z Valašské kyšky a Kysané smetany.  

      

Klikněte na odkaz: http://www.barrandov.tv/63551-co-bude-dnes-k-veceri-kyselica

    

Vaří se z výrobků Mlékárny Valašské Meziříčí z Valašské kyšky a Kysané smetany.

  

Kyselica s bramborovými lokšy se špekem

  

Suroviny na 4 porce:

 

  • 2 velké cibule
  • 80g uzeného špeku
  • 50g sušených hříbků
  • 300g kysaného zelí
  • 400g Valašské kyšky 1,5%
  • sůl, pepř, kmín
  • na dozdobení Kysaná smetana z Valašska 15%

  

Cibuli nakrájíme najemno, přidáme špek nakrájený na kostičky a restujeme dozlatova. Přidáme houby, zaprášíme moukou, orestujeme, zalijeme vodou a vložíme kysané zelí. Ochutíme solí, pepřem a kmínem. Necháme cca 25 minut vařit. Na závěr přidáme Valašskou kyšku a již déle nevaříme.

   

Podáváme s lokšy a zdobíme lžící Kysané smetany z Valašska.

   

Suroviny na lokše:

 

  • 500g vařených brambor
  • 100g polohrubé mouky
  • hladká mouka na podsypání
  • 150g špeku
  • sůl

   

Studené uvařené brambory jemně nastrouháme, osolíme a společně se špekem nakrájeným na kostičky a vyškvařeným, moukou vypracujeme hladké těsto. Rozdělíme na 12 dílů a z každého vyválíme tenkou placku. Placky pečeme nasucho v teflonové pánvi. Při pečení se místy nafouknou. Po upečení lokše stočíme a krájíme kolečka.

   

    Přejeme dobrou chuť!