Vaříme z výrobků Mlékárny Valašské Meziříčí na TV Barrandov I.
25. 03. 2011
Jste vášnivým kuchařem a labužníkem? Potom vyzkoušejte recept na Kyselici s bramborovými lokšy se špekem, který odvysílala TV Barrandov v pořadu Co bude dnes k večeři. Vaří se z výrobků Mlékárny Valašské Meziříčí z Valašské kyšky a Kysané smetany.
Jste vášnivým kuchařem a labužníkem? Potom vyzkoušejte recept na Kyselici s bramborovými lokšy se špekem, který odvysílala TV Barrandov v pořadu Co bude dnes k večeři. Vaří se z výrobků Mlékárny Valašské Meziříčí z Valašské kyšky a Kysané smetany.
Klikněte na odkaz: http://www.barrandov.tv/63551-co-bude-dnes-k-veceri-kyselica
Vaří se z výrobků Mlékárny Valašské Meziříčí z Valašské kyšky a Kysané smetany.
Kyselica s bramborovými lokšy se špekem
Suroviny na 4 porce:
-
2 velké cibule
-
80g uzeného špeku
-
50g sušených hříbků
-
300g kysaného zelí
-
400g Valašské kyšky 1,5%
-
sůl, pepř, kmín
-
na dozdobení Kysaná smetana z Valašska 15%
Cibuli nakrájíme najemno, přidáme špek nakrájený na kostičky a restujeme dozlatova. Přidáme houby, zaprášíme moukou, orestujeme, zalijeme vodou a vložíme kysané zelí. Ochutíme solí, pepřem a kmínem. Necháme cca 25 minut vařit. Na závěr přidáme Valašskou kyšku a již déle nevaříme.
Podáváme s lokšy a zdobíme lžící Kysané smetany z Valašska.
Suroviny na lokše:
-
500g vařených brambor
-
100g polohrubé mouky
-
hladká mouka na podsypání
-
150g špeku
-
sůl
Studené uvařené brambory jemně nastrouháme, osolíme a společně se špekem nakrájeným na kostičky a vyškvařeným, moukou vypracujeme hladké těsto. Rozdělíme na 12 dílů a z každého vyválíme tenkou placku. Placky pečeme nasucho v teflonové pánvi. Při pečení se místy nafouknou. Po upečení lokše stočíme a krájíme kolečka.
Přejeme dobrou chuť!