Vaříme z výrobků Mlékárny Valašské Meziříčí na TV Barrandov II.

28. 03. 2011

Již podruhé vaříme z výrobků Mlékárny Valašské Meziříčí, tentokráte z Čerstvého mléka z Valašska a Kysané smetany. Pokud jste nadšeným kuchařem, vyzkoušejte recept na Lívance, který odvysílala TV Barrandov v pořadu Co bude dnes k večeři?

Již podruhé vaříme z výrobků Mlékárny Valašské Meziříčí, tentokráte z Čerstvého mléka z Valašska a Kysané smetany. Pokud jste vášnivým a nadšeným kuchařem, vyzkoušejte recept na Lívance, který odvysílala TV Barrandov v pořadu Co bude dnes k večeři?

  

Klikněte na odkaz: http://www.barrandov.tv/63553-co-bude-dnes-k-veceri-livance

 

Vaří se z výrobků Mlékárny Valašské Meziříčí z Čerstvého mléka z Valašska a Kysané smetany.

     

  

Lívance  

   

  

Suroviny na 10 porcí:

 

  • 0,5 kg hladké mouky
  • 0,6 l Čerstvého mléka z Valašska
  • 50 g cukru krupice
  • 25 g droždí
  • 2 ks vejce
  • citrónová kúra

 

Ze všech ingrediencí připravíme těstíčko, které necháme lehce vykynout. Poté smažíme dle velikosti na pánvi dozlatova.

     

Suroviny na náplň:

 

  • 200 g mražených malin
  • 360 g Kysané smetany z Valašska 15%
  • moučkový cukr
  • tvrdý tvaroh na strouhání

Povolené maliny smícháme s jogurtem a cukrem. Podáváme s lívanečky lehce sypané strouhaným tvarohem a posypané cukrem.

     

    Přejeme dobrou chuť!