Perla Zlínska 2017

Perla Zlínska 2017

Agrární komora Zlín ve spolupráci se Zlínským krajem také letos vyhlásila soutěž o nejlepší regionální potravinářské výrobky s názvem Perla Zlínska. Do letošního ročníku bylo přihlášeno celkem 139 výrobků od 44 producentů. Z nich hodnotitelská komise vybrala 16 nejlepších výrobků, které tak budou moci používat značku Perla Zlínska.

 

Cílem této soutěže je upozornit na kvalitní potravinářské výrobky, které jsou produkovány ve Zlínském kraji. Snahou je, aby se produkty zemědělců a zpracovatelů ze Zlínského kraje lépe prodávaly a byly i lépe vidět.

 

Acidofilní mléko vanilkové s lněnými semínky a cereáliemi
Acidofilní mléko obsahuje různé druhy cereálií jako oves, drcený ječmen, pšenici nebo lněné semínko. Obsahuje tři procenta tuku. Acidofilní mléka jsou zákazníky velice oblíbená pro svůj blahodárný vliv na organismus, obsahují totiž probiotické kultury Lactobacillusacidophilus, Bifidobacteria a Streptococcus thermophilus. Díky kvalitnímu obsahu i dobře zvoleným příchutím, vzniká kombinace prospěšného a chutného. To se projevuje na zvyšující se poptávce po těchto mléčných nápojích, přičemž právě len se opět vrací do jídelníčků stále častěji.