Dýňový podzimní koláč s Kefírovým mlékem nízkotučným

Dýňový podzimní koláč s Kefírovým mlékem nízkotučným

Dýňový podzimní koláč s Kefírovým mlékem nízkotučným

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

timer

60 minut

timer

8

Ingredience

  • Kefírové mléko nízkotučné z Mlékárny Valašské Meziříčí 1,5 hrnku
  • špaldová mouka 2,5 hrnku
  • jedlá soda 1,5 lžičky
  • perníkové koření 1 lžička
  • vejce 2 ks
  • olej 3/4 hrnku
  • třtinový cukr 3/4 hrnku
  • strouhaná dýně (bez pecek) 2,5 hrnku
  • třtinový cukr na prosýpaní dýně
  • máslo, kokos na vymazání a vysýpání formy
  • máslo 100 g
  • polohrubá mouka 100 g
  • cukr 100 g

Příprava

  • Ušleháme si vejce s cukrem a postupně přidáváme olej, Kefírové mléko nízkotučné a nakonec přisypeme mouku se sodou, kterou jsme smíchali s perníkovým kořením.
  • Nádobu, nejlépe keramickou kulatou, si vymažeme máslem a vysypeme strouhaným kokosem. Těsto nalijeme do formy.
  • Připravíme si dýni, kterou nastrouháme, smícháme s cukrem a nasypeme na těsto.
  • Na závěr posypeme drobenkou, kterou jsme si připravili z másla, mouky a cukru. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 35 minut.