Linecké s Kefírovým mlékem z Valašska
Linecké s Kefírovým mlékem z Valašska
Zdravější vánoční cukroví, které chutná jako od babičky! :-) Křehké, jemné a s tajnou ingrediencí - Kefírovým mlékem z Valašska!
90 minut
35 - 45 ks
Ingredience
- špaldová mouka 240 g
- ghi 130 g
- Kefírové mléko z Valašska 70 ml
- moučkový cukr 70 g
- vanilkový cukr 30 g
- špetka soli
- marmeláda
Příprava
- Do mísy prosejte mouku, cukr, vanilkový cukr a sůl. Přidejte změklé Ghí a prsty rychle vypracujte.
- Přilijte vychlazený kefír a hněťte jen tak dlouho, dokud se těsto nespojí.
- Těsto zabalte do potravinářské fólie a uložte do chladničky. Nechte odpočívat přes noc (nebo minimálně 6 hodin).
- Troubu předehřejte na 170 °C.
- Těsto vyválejte na pomoučené ploše na tloušťku 3-4 mm. Vykrajujte oblíbené tvary. Nezapomeňte vykrojit otvory do poloviny sušenek pro náplň.
- Pečte na plechu s pečicím papírem cca 7 minut. Sušenky mají zůstat světlé, maximálně se zlatavým okrajem.
- Ihned po upečení nechte vychladnout na plechu, než je přendáte.
- Vychlazené sušenky spojte marmeládou.
- Uložte do chladu a nechte alespoň 2–3 dny rozležet, aby dokonale změkly.