Linecké s Kefírovým mlékem z Valašska

Linecké s Kefírovým mlékem z Valašska

Linecké s Kefírovým mlékem z Valašska

Zdravější vánoční cukroví, které chutná jako od babičky! :-) Křehké, jemné a s tajnou ingrediencí - Kefírovým mlékem z Valašska!

timer

90 minut

timer

35 - 45 ks

Ingredience

  • špaldová mouka 240 g
  • ghi 130 g
  • Kefírové mléko z Valašska 70 ml
  • moučkový cukr 70 g
  • vanilkový cukr 30 g
  • špetka soli
  • marmeláda

Příprava

  • Do mísy prosejte mouku, cukr, vanilkový cukr a sůl. Přidejte změklé Ghí a prsty rychle vypracujte.
  • Přilijte vychlazený kefír a hněťte jen tak dlouho, dokud se těsto nespojí.
  • Těsto zabalte do potravinářské fólie a uložte do chladničky. Nechte odpočívat přes noc (nebo minimálně 6 hodin).
  • Troubu předehřejte na 170 °C.
  • Těsto vyválejte na pomoučené ploše na tloušťku 3-4 mm. Vykrajujte oblíbené tvary. Nezapomeňte vykrojit otvory do poloviny sušenek pro náplň.
  • Pečte na plechu s pečicím papírem cca 7 minut. Sušenky mají zůstat světlé, maximálně se zlatavým okrajem.
  • Ihned po upečení nechte vychladnout na plechu, než je přendáte.
  • Vychlazené sušenky spojte marmeládou.
  • Uložte do chladu a nechte alespoň 2–3 dny rozležet, aby dokonale změkly.

Produkty použité k přípravě