Maso v bílém jogurtu

Maso v bílém jogurtu

Maso v bílém jogurtu

Maso z kuřecích stehen je samo o sobě šťavnatější a trochu tučnější než prsa, ale v kombinaci s bílým jogurtem je navíc i lahodně křehké. A máte lehký oběd nebo večeři jako víno. :-)

 

timer

3 hodiny

timer

4 větší

Ingredience

  • kuřecí stehna bez kosti 1 kg
  • Bílý jogurt z Valašska 2-3 lžíce
  • šťáva z půlky citrónu
  • sůl, pepř, lžíce oleje
  • koryandr na posypání

Příprava

  • Všechny ingredience smícháme společně s masem a necháme odležet 2-3 hodiny v lednici.
  • Vložíme v pekáčku do rozpálené trouby na 180 °C a pečeme přibližně hodinu bez zakrytí.
  • Jakmile maso začne zlátnout, můžeme vytáhnout, posypat čerstvým, nasekaným koriandrem a podávat.
  • Mezitím si připravíme dip ze zbytku jogurtu, šťávy z druhé poloviny limety a čerstvého koriandru.

Produkty použité k přípravě