Ovesné placičky s medvědím česnekem a jogurtem

Ovesné placičky s medvědím česnekem a jogurtem
Lehké a zdravé ovesné placičky s medvědím česnekem jsou ideální volbou pro jarní oběd nebo večeři. Díky jogurtu jsou krásně vláčné, medvědí česnek jim dodává svěží chuť a ovesné vločky zasytí na dlouhou dobu. Skvěle chutnají teplé i studené!

15

1
Ingredience
- bílý jogurt z Valašska 350 g
- bílá nebo celozrnná špaldová mouka 200 g
- jemné ovesné vločky 200 g
- prášek do pečiva 1 lžička
- vejce 3
- voda 100 ml
- sůl 2 lžičky
- nasekaný medvědí česnek (nebo pažitky) 4 hrsti
- DIP
- Bílý jogurt z Valašska
- Sůl podle chuti
- Najemno nasekaný medvědí česnek
Příprava
- Vejce rozklepněte a rozdělte na žloutky a bílky.
- Z bílků ušlehejte tuhý sníh. Žloutky smíchejte s jogurtem a vodou. Zvlášť v misce smíchejte mouku, ovesné vločky, sůl a prášek do pečiva. Potom obě tyto složky – sypkou a tekutou, smíchejte dohromady.
- Úplně nakonec jemně vmíchejte nadrobno nasekaný medvědí česnek a sníh z bílků. Po sezóně medvědího česneku můžete použít pažitku nebo jiné bylinky.
- Placičky, velikostně podle vašeho vkusu, smažte v trošce rozehřátého oleje nebo sádla, jak máte chuť. Není potřeba mít vysokou vrstvu tuku. Na kvalitní pánvičce usmažíte i bez tuku.
- Podávejte s dipem, který jednoduše připravíte smícháním bílého jogurtu, nasekaného medvědího česneku a špetky soli.