Ovocné knedlíky z bílého smetanového jogurtu

Ovocné knedlíky z bílého smetanového jogurtu

Ovocné knedlíky z bílého smetanového jogurtu

Ovocné knedlíky jsou považovány za chloubu české a moravské kuchyně. První recept na ovocné knedlíky v psané podobě se datuje od 17. století. Vyzkoušejte i tento jednoduchý a velmi chutný recept z našeho Smetanového bílého jogurtu :-).

timer

60 minut

timer

4 porce

Ingredience

  • polohrubá mouka 500 g
  • prášek do pečiva 1/2
  • smetanový bílý jogurt z Valašska 250 g
  • změklé máslo 50 g
  • vejce 2 ks
  • špetka soli
  • jahody nebo jiné ovoce

Příprava

  • Všechny suroviny smícháme dohromady a vypracujeme nelepivé těsto.
  • Z těsta vytvoříme na pomoučeném vále placičky, do kterých zabalíme ovoce.
  • Knedlíky vložíme do vroucí vody a vaříme přibližně 15 - 20 minut. Jakmile knedlíky vyplavou na povrch, jsou hotové.
  • Hotové knedlíky posypeme cukrem a pokapeme rozpuštěným máslem. Můžeme přidat i pár lžiček jogurtu navíc.

Produkty použité k přípravě