Valentýnské cakepops

Valentýnské cakepops

Valentýnské cakepops

 

 

timer

60 minut

timer

25 ks

Ingredience

  • Bílý jogurt z Mlékárny Valašské Meziříčí 60 g
  • hladká mouka 125 g
  • cukr moučka 125 g
  • máslo 60 g
  • kakao 1 lžíce
  • vanilkový cukr 1 ks
  • sůl špetka
  • ocet 1 lžíce
  • jedlá soda 1 lžička
  • máslo, hrubá mouka na vymazání a vysypání
  • meruňková marmeláda 3 lžíce
  • Na polevu bílá čokoláda 1 ks

Příprava

  • Nejprve si smícháme mouku, cukr, vanilkový cukr, kakao a špetku soli. Přidáme máslo, vejce a Bílý jogurt z Valašska . Nakonec přidáme ocet a sodu.
  • Připravíme si dortovou formu, kterou vymažeme a vysypeme hrubou mouku.
  • Pečeme při 175 ° C cca 15 minut .
  • Hotový korpus nechat vychladnout, pak rozdrobíme na kousky. K těmto kouskům přidáme meruňkovou marmeládu a vše dobře promícháme.
  • Z hmoty modelujeme 2cm kuličky, které dáme následně do mrazáku, aby se nám při namáčení do čokolády nerozpadaly.
  • Čokoládu si rozpustíme ve vodní lázni. Špejli namočíme do čokolády a zapíchneme do kuličky (max do 2/3 kuličky).
  • Kuličku obalíme v čokoládě, necháme okapat. Můžeme posypat barevným sypáním.