Valentýnské cupcakes

Valentýnské cupcakes

Valentýnské cupcakes

 

 

 

 

 

 

 

timer

60 minut

timer

12

Ingredience

  • Kefírové mléko nízkotučné z Mlékárny Valašské Meziříčí 3/4 hrnku
  • hladká mouka 1/2 hrnku a 2 lžíce
  • holandské kakao 1/2 hrnku
  • čokoláda nasekaná na kousky 1 ks
  • jedlá soda 1/2 lžičky
  • sůl 1/8 lžičky
  • krupicový cukr 3/4 hrnku
  • rostlinný olej 1/4 hrnku
  • vejce 1 ks
  • vanilkový extrakt 1 lžička
  • Na krém
  • Kysaná smetana z Mlékárny Valašské Meziříčí 400 g
  • Čerstvá smetana ke šlehání z Mlékárny Valašské Meziříčí 200 g
  • cukr krupice 2 lžíče
  • vanilkový extrakt 1 lžička

Příprava

  • V míse smícháme mouku, kakao, jedlou sodu a sůl. Tuto směs odložíme stranou.
  • Ve větší míse vyšleháme krupicový cukr, olej a vejce do pěny. Přidejte vanilkový extrakt.
  • Střídavě přimícháme mouku s kakaem a Kefírovým mlékem nízkotučným z Mlékárny Valašské Meziříčí. Vyšleháme do hladka.
  • Do vzniklé hmoty přimícháme nasekané kousky čokolády. Rozdělte do připravených 12 košíčků a pečeme při 170 stupních 18 - 20 minut.
  • Po upečení necháme cupcakes pár minut vychladnout ve formě a pak je opatrně přendáme na chladicí mřížku.
  • Kysanou smetanu z Valašska necháme v lednici přes noc vykapat v plátěné utěrce. Smetana se tak zbaví přebytečné vody a bude krásně hustá.
  • Čerstvou šlehačku z Valašska ušleháme společně s cukrem a vanilkovým extraktem do tuha.
  • Kysanou smetanu lehce našleháme a opatrně po částech vmícháme ušlehanou šlehačku. Vznikne Vám krásně nadýchaný, přesto pevný krém.
  • Podle chuti můžete přisladit, můžeme také dobarvit potravinářským barvivem. Zdobícím sáčkem pak stříkáme na muffiny. Můžeme dozdobit malinami, srdíčky.