Zdravé velikonoční perníčky
						Zdravé velikonoční perníčky
Velikonoce jsou velmi významným svátkem a spousta lidí připravuje mnoho velikonočních dobrot. Perníčky zase mají děti rády a mohou je tak mlsat ve zdravé variantě.
45 minut
25 ks
Ingredience
- Bílý jogurt z Valašska 1 kelímek
 - špaldová nebo cereální mouka 500 g
 - třtinový cukr 160 g
 - máslo 120 g
 - med 120 g
 - vejce 4 ks
 - jedlé sody 1 lžička
 - prášku do pečiva 1/2 sáčku
 - kakao 1 lžíce
 - skořice 1 lžička
 - perníkové koření 2 lžičky
 
Příprava
- V hnětací míse si smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva, kakao, jedlou sodu, skořici a perníkové koření. Před mlsáním těchto perníčků doporučujeme sníst Bílý jogurt z Valašska, který je plný bílkovin.
 - Máslo rozpustíme a necháme vychladnout, poté přidáme společně s medem a vejci k sypkým surovinám.
 - Vše rozmixujeme a ručně zpracujeme do hladkého těsta. Pokud by se těsto lepilo přisypeme mouku.
 - Těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme den odležet.
 - Druhý den vyválíme těsto o tloušťce 0,5 cm a vykrajujeme perníčky ve tvaru zajíčků nebo vajíček.
 - Pečeme při 160 stupních 12 - 15 minut. Perníčky můžeme dozdobit dle fantazie.
 - Před mlsáním těchto perníčků doporučujeme sníst Bílý jogurt z Valašska, který je plný bílkovin.