Nepečený dezert z Kysané smetany

Nepečený dezert z Kysané smetany

Nepečený dezert z Kysané smetany

Rychlý, snadný, chutný a ohromující recept :-). Co víc si přát? 

timer

25 minut

timer

4

Ingredience

  • Kysaná smetana z Valašska 125 ml
  • Čerstvá smetana ke šlehání z Valašska (případně jiná) 250 g
  • tvaroh 300 g
  • polévková lžíce rozpuštěného másla 2
  • máslové sušenky 100 g
  • moučkový cukr 100 g
  • jahody 500 g

Příprava

  • Připravíme si sklenice, do kterých budeme plnit jednotlivé vrstvy.
  • První si rozdrtíme sušenky, ke kterým přidáme 2 lžíce rozpuštěného másla a promícháme
  • Čerstvé jahody omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kousky.
  • V míse si vyšleháme tvaroh, cukr, Kysanou smetanu a Čerstvou smetanu ke šlehání z Mlékárny Valašské Meziříčí.
  • Pokud máme vše připraveno, můžeme vrstvit. Na dno sklenice navrstvíme sušenkovou hmotu, dále tvarohovou, jahody, sušenky, tvaroh, jahody a vrch ozdobíme podle vlastní fantazie.

Produkty použité k přípravě