Kysaná smetana z Valašska 15%

Kysaná smetana z Valašska 15%

Kysaná smetana má široké uplatnění v teplé i studené kuchyni. Obsahuje 15 % tuku.

Základní popis

  • Číslo výrobku: 6245
  • EAN Kódy: 8594003022654
  • Tuk: 15%
  • Balení v g: PP kelímek 180 g
  • Balení v ks: 20 ks v papírové skládačce
  • Trvanlivost: 21 dní
  • Alergeny: MLÉKO a výrobky z něj (včetně laktózy)

Průměrné výživové hodnoty ve 100g výrobku

  • Energie: 680 kJ / 162 kcal
  • Tuk: 15,2 g
  • Bílkoviny: 2,9 g
  • Sacharidy: 3,4 g

Produkty v této skupině

Recepty

Jablečný koláč

Jablečný koláč

Podzim je období plné přírodních krás, barevnosti, návratů do školních lavic i učení. Také výrobky Mlékárny Valašské Meziříčí lze konzumovat i během podzimních dní. Nasbíraná jablka lze použít třeba na výtečný jablečný koláč.            

Valentýnské minidortíky ve tvaru srdce

Valentýnské minidortíky ve tvaru srdce

Bílý jogurt a Kysaná smetana z Valašska jsou výborné produkty hodící se k přípravě dezertů a dortů. Náš dortík si můžete připravit jako minidortík, ale také jako jeden velký dort.   

Dýňová polévka

Dýňová polévka

Mlékárna Valašské Meziříčí je tradičním výrobcem mléčných produktů, ale využít je lze i zcela netradičním způsobem. Proto jsme si pro naše zákazníky připravili tip jak halloweenskou dýni vydlabat a dužinu z ní ještě zkonzumovat.

Vánoční tvarohová štola

Vánoční tvarohová štola

Vánoce patří k nejkrásnější svátkům v roce, kdy se schází celá rodina. Vyzkoušejte tradiční vánoční štolu s Kysanou smetanou z Valašska, která je zároveň vhodná jako výborné občerstvení během vánočních svátků.                

Nepečený dezert z Kysané smetany

Nepečený dezert z Kysané smetany

Rychlý, snadný, chutný a ohromující recept :-). Co víc si přát? 

Sýrový quiche s rajčaty

Sýrový quiche s rajčaty

Quiche je tradiční francouzský druh slaného koláče, který je poměrně lehký na přípravu. Hodí se hlavně jako předkrm, ale je možné ho podávat i jako lehký oběd nebo večeři.

Špenát s Kysanou smetanou z Valašska

Špenát s Kysanou smetanou z Valašska

Špenát je právem považovaný za superpotravinu a to především díky vysokému obsahu vitamínů, minerálních látek, stopových prvků a různých antioxidantů.

Špenátová polévka

Špenátová polévka

Nejen na Zelený čtvrtek si můžete udělat jednoduchou a hustou zelenou polévku, která vás dostane do jarní nálady!

Meruňkový koláč

Meruňkový koláč

Koláč podle tohoto receptu je křehký, vláčný a opravdu šťavnatý. 

Dýňová polévka s kysanou smetanou

Dýňová polévka s kysanou smetanou

Hustá polévka z dýně hokkaido je ideálním obědem a to nejen pro chladné dny. Je bohatá na vitamíny a minerální látky.

Pravé Valašské frgály

Pravé Valašské frgály

Upečte si poctivý valašský frgál!

Jogurtové bakterie pomáhají prevenci zubního kazu

Víte že

Jogurtové bakterie pomáhají prevenci zubního kazu

V rámci výzkumu bylo zjištěno, že 80 % účastníků mělo po šestitýdenní konzumaci jogurtu nižší výskyt zubního plaku a zánětů dásní. Výzkumu se zúčastnilo 24 dobrovolníků, kteří po dobu dvou týdnů nejedli jogurty ani podobné potraviny jako sýry či tvaroh a po této době u nich byla ve slinách zjišťována hladina bakterií a látek působících páchnoucí dech včetně hydrogensulfidu. Potom po dobu šesti týdnů konzumovali účastníci 90 g jogurtu denně. U jednoho ze čtyř sledovaných se pach z úst vyskytoval pravidelně, zatímco u 19 z dvaceti byl ovlivněn zánětem dásní.
Zdroj: www.nutraingredients.cz