Špenátová polévka

Špenátová polévka

Špenátová polévka

Nejen na Zelený čtvrtek si můžete udělat jednoduchou a hustou zelenou polévku, která vás dostane do jarní nálady!

timer

30 minut

timer

4

Ingredience

  • Kysaná smetana z Valašska 200 g
  • Čerstvá smetana ke šlehání z Valašska 100 ml
  • baby špenát 200 g
  • máslo 1 lžíce
  • mouka 2 lžíce
  • stroužky česneku 2 ks
  • vývar 500 ml
  • Parmazán na posypání
  • upečená slaninka

Příprava

  • Z másla a mouky si uděláme v hrnci zásmažku, poté přilejeme vývar, špenát, propasírujeme česnek.
  • Přivedeme k varu a vaříme asi 10 minut.
  • Ke konci přilejeme šlehačku a rozmixujeme tyčovým mixérem (nemusí být úplně do hladka).
  • Servírujeme s kysanou smetanou, parmezánem a opečenou slaninkou. Ozdobíme lístky špenátu.

Produkty použité k přípravě