Perník z Acidofilního mléka s cereáliemi

Perník z Acidofilního mléka s cereáliemi

Perník z Acidofilního mléka s cereáliemi

Věděli jste, že původní receptura perníku se skládala z medu, mouky a pepře? Právě pepř dal vzniknout slovu perník, původně peprník. Postupně se recepty začaly upravovat. Nabízíme Vám také jeden upravený a velmi chutný recept :-)

timer

45 minut

timer

1 střední plech

Ingredience

  • polohrubá mouka 200 g
  • hladká špaldová mouka 200 g
  • kypřící prášek do perníku 1 ks
  • perníkové koření 1 lžička
  • Acidofilní mléko s cereáliemi 450 g
  • Čerstvé mléko z Valašska 50 ml
  • vejce 1 ks
  • slunečnicový olej 130 ml
  • kakao 2 - 3 lžíce
  • med 80 g
  • třtinový cukr 90 g
  • špetka soli

Příprava

  • Troubu předehřejeme na 180°C.
  • Smícháme nejdříve sypké suroviny a pak přidáme acidofilní mléko s cereáliemi, mléko, vejce, med a olej.
  • Vše promícháme a vytvoříme hladké, tekuté těsto.
  • Hlubší plech si vymažeme a vysypeme polohrubou moukou a pak nalijeme těsto.
  • Pečeme cca 30 minut, zkoušíme špejlí zda je perník upečený.
  • Po vychlazení perník ocukrujeme a dozdobíme ovocem.

Produkty použité k přípravě