Velikonoční CAKE POPS
Velikonoční CAKE POPS
Cake pops (dortová lízátka) jsou velmi oblíbené na různých oslavách a dokonale ozdobí Váš stůl :-)
60 minut
7 ks
Ingredience
- NA TĚSTO
- polohrubá mouka 1/2 hrnku
- cukr 1/4 hrnku
- prášek do pečiva 1 lžička
- Čerstvé mléko z Valašska 1/4 hrnku
- kousek rozpuštěného másla
- malé vejce 1 ks
- špetka soli
- NA KRÉM
- Čerstvá smetana z Valašska ke šlehání 1 ks
- Bílý jogurt z Valašska bifido 2 lžíce
- třtinový cukr na doslazení
- NA ZDOBENÍ
- čokoláda
- dortové zdobení
Příprava
- Nejprve rozmíchejte vejce s cukrem, přidejte mléko, máslo a poté směs mouky, kypřícího prášku a špetky soli.
- Vymíchejte v těsto, které nalijte do malé dortové formy vyložené pečícím papírem. Pečte na 180 °C přibližně 15-20 minut
- "Korpus" následně nastrouhejte nebo rozdrobte.
- Krém vytvoříte tak, že nejprve vyšleháte smetanu do konzistence šlehačky, přidáte jogurt a dosladíte cukrem dle potřeby.
- Smíchejte krém s nastrouhaným těstem a tvarujte vajíčka. Ty poté dejte na 30 minut do mrazáku.
- Připravte si špejle, které nejprve namočte do roztopené čokolády a poté je zapíchnete do vajíček, aby byly přibližně v polovině.
- Poté můžete začít zdobit. Vajíčka obalte v čokoládě a posypte zdobením, fantazii se meze nekladou!